Omgeving

Kijkduin

Gezellige Promenade van Kijkduin met heel veel restaurantjes
Gezellige Promenade van Kijkduin met heel veel restaurantjes

Midden in de duinen bevindt zich Kijkduin, de tweede badplaats van Den Haag. Ga er op uit voor een mooie wandeling of fietstocht door de duinen, zwem in de Noordzee, of beklim het kunstwerk Hemels Gewelf en laat je verrassen door het uitzicht. Bekijk de winkels of geniet van een kop koffie, een biertje of glas wijn op een van gezellige terrassen met zeezicht. Als je even de rust wilt opzoeken, ben je binnen enkele minuten in de duinen. Ook voor kinderen is er genoeg te doen beleven in Kijkduin.

 

Uw vakantiebungalow Kijkduinhuis ligt op slechts 1 km. Plezier voor jong en oud verzekerd!

 

Meer info:

Kijkduin Beach Resort - De website van Kijkduin van de Gemeente Den Haag.

Jutterskeet van Ome Jan - De Jutters hut van Ome Jan.

Hemels gewelf - 30 meter groot kunstwerk om "naar de lucht te kijken".

Het Zuiderstrand - een goed bewaard geheim van de Hagenaars!

Met uw hond naar het strand - Waar is uw viervoeter welkom?

De Zandmoter - Het handgemaakte schiereiland voor de kust van Kijkduin

Fietsroute Kijkduin - fietstochten vanaf Kijkduin te downloaden.

Fietsroute Kijkduin-Hoek van Holland - prachtige dagtocht door het kustgebied van Zuid Holland.

Scheveningen

Scheveningen, Strand en Pier
Scheveningen, Strand en Pier

Scheveningen is de populairste badplaats van Nederland! Op het 4 km lange strand vindt u tal van strandpaviljoens elk met een eigen sfeer. Zo staat het Zuiderstrand bekend als het surfbeachstrand. Het Noorderstrand bestaat uit trendy strandpaviljoens waar veel aan kitesurfing wordt gedaan. Houdt u meer van rust, bezoek dan het Zwarte Pad en loop of fiets via het achterliggende duinengebied naar een rustig stukje strand. Maar Scheveningen heeft veel meer te bieden dan alleen maar strand. Winkelen kunt u hier 7 dagen per week. In de Palace Promenade vindt u een ruim aanbod aan (bad)mode, wonen, design, delicatessen, boeken en souvenirs.

Bezoek ook de haven. Hier is van alles te beleven. Krijsende meeuwen vliegen rond de binnenkomende vissersschepen. U kunt hier een lekker vers visje kopen of heerlijk uit eten gaan in één van de vele eetgelegenheden. De musea aan de haven vertellen u alles over het leven in en op zee. De kinderen zullen ook zeker een kijkje willen nemen op de boten van de rederij.

 

Scheveningen ´by night' is een absolute aanrader! Naast het gezellige uitgaansleven is Scheveningen van oudsher een theaterplaats. Het fraaie Fortis Circustheater en het Steigenberger Kurhaus Hotel zijn daar nog steeds getuigen van. U kunt ook een bezoek brengen aan de Pathé Bioscoop met maar liefst 8 zalen en meer dan 30 voorstellingen per dag.

 

Meer info:

Scheveningen - laatste nieuws over activiteiten in Scheveningen; top 5 to do's!

Stranden Den Haag - alles over de stranden van Den Haag, Kijkduin en Scheveningen

Sea Life - Verken de betoverende wereld onder de zeespiegel in de kleurrijke aquaria van Sea Life.

Afas Circustheater - Geniet van muziek of van musicals in het prachtige Circustheater!

Panorama Mesdag - Stap in het grootste schilderij van Nederland en waan uzelf in het Scheveningen van 1881.

Kite Boardschool - leer kiten!

Den Haag

Gezellige terrasjes in de Binnenstad
Gezellige terrasjes in de Binnenstad

Den Haag statig en stijf? Vergeet het maar! Slenter door de gezelligste straten, bezoek de meest bijzondere winkeltjes, probeer de culinaire hotspots uit en swing mee op de beat van kleurrijke uitgaansgelegenheden. Je zou het niet geloven, maar de Haagse binnenstad is slechts acht vierkante kilometer groot. Den Haag zal u verrassen!

 

Zoekt u informatie over de stad, het strand of de uitgestrekte natuur in de duinen? We hebben de belangrijkste informatiebronnen voor u op een rijtje gezet!

 

Dit is Den Haag! Wat, waar, wanneer – hier vindt u àlles over wat er te doen is in Den Haag tijdens uw verblijf.

Strand Den Haag Op deze website een mooi overzicht van het Haagse strand en Scheveningen. Alle strandtenten en strandopgangen van Den Haag, van Kijkduin tot Scheveningen en het Zwarte Pad, netjes op een rij.

Shoppen in Den Haag Op zoek naar de leukste adresjes voor een dagje shoppen in de Haagse Binnenstad, met suggesties voor tussendoor een kop koffie, lunch of drankje en een hapje? Hier liggen shoppingroutes kant en klaar te wachten om te downloaden.

Eten in de stad Alles is mogelijk in culinair Den Haag. Gezellig lunchen, high tea met scones, tapas prikken op het terras, chillen met fingerfood of chique dineren.

Den Haag, Kunst en Cultuur

Een pagina van de gemeente Den Haag met informatie over de cultural highlights van Den Haag. Handig overzicht van de belangrijkste galeries in de stad. Onze tips: Galerie Nouvelles ImagesVan Kranendonk GalleryGalerie Maurits van de LaarWestNesthedenGalerie Ramakers. Of loop links en rechts de kunsthandels en galleries binnen op het Noordeinde (tussen Paleis Noordeinde en de Hogewal). Sla even linksaf de Hogewal op als u het einde van het Noordeinde hebt bereikt en bezoek Stroom, goed voor het contrast.

Openbaar vervoer in Den Haag Met een handige routeplanner en een lijnennetkaart.

Haagse Wandelroutes Bekijk de online wandelroutes die je mee nemen langs de verborgen hotspots en bekende highlights in Den Haag

Haagse Fietsroutes De beste manier om van de binnenstad naar het strand te komen – en onderweg Den Haag op een leuke manier te ontdekken – is natuurlijk op de fiets!

Plattegrond van Den Haag Download hier de plattegrond en ga de stad in! 

Webwinkel VVV Den Haag Goed voor de voor- en de napret.

Een paar tips:

Binnenhof en Regeringsgebouwen - Het Binnenhof, het torentje van de minister-president en de Hofvijver.

Madurodam - Al decennia favoriet bij bezoekers uit binnen- en buitenland: Nederland in het klein.

Gemeentemuseum Den Haag - Werken van o.a. Picasso, Kandinsky en Monet. Hoogtepunt is 'Victory Boogie Woogie'.

Museon Den Haag - Een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie.

Tuk Tuk Den Haag - maak een stadstoer of puzzeltocht door het centrum.

 

Den Haag bruist van de evenementen, festivals en tentoonstellingen. Kijk onder Evenementen voor meer info.

 

Sport en Recreatie

Paardrijden op het strand
Paardrijden op het strand

In de nabijheid van Kijkduinhuis kunt u vele sporten beoefenen en heerlijk recreëren!

Wat is er lekkerder dan yoga in de openlucht. Op Buiten-Yoga.nl vindt u alle Yoga locaties op het stand in Den Haag, Scheveningen en Kijkduin.

Uit eten

Brasserie de Koepel Voorburg, onze favoriet
Brasserie de Koepel Voorburg, onze favoriet

Een paar tips (niet allemaal in de buurt, maar wel de moeite waard, vinden wij)! 

Natuurgebied Solleveld

Fjordenpaarden in het Solleveld
Fjordenpaarden in het Solleveld

Het beschermd Natuurgebied Solleveld is een duin- en bosgebied van ca. 350 hectare direct ten zuiden van Den Haag en Kijkduin, langs de zee. In het waterwin- en natuurgebied Solleveld, zijn in 2004 zeer bijzondere archeologische vondsten gedaan. Er werd onder andere een krijgersgraf met wapens gevonden. Het krijgersgraf is onderdeel van een grafveld uit de vroege middeleeuwen.

 

Let op! Voor toegang tot het Solleveld heb je een dagkaart nodig. Verkrijgbaar via onderstaande link

 

Meer info:

Natuurgebied Solleveld

Stadswandeling Den Haag

Hofvijver met het Binnenhof
Hofvijver met het Binnenhof

Altijd al wat meer willen weten van een bepaald gebied van Den Haag? Boek dan een voordelige stadswandeling door Den Haag via Het Gilde. U kunt met uw eigen gezelschap 1,5 tot 2 uur genieten van een privégids die u veel meer vertelt dan u in uw reisgids kunt lezen!

 

Kies zelf uw favoriete route uit 18 mogelijkheden.

Vis eten bij Simonis

Versere vis dan hier krijg je niet!
Versere vis dan hier krijg je niet!

Beoordelingen van de gasten samengevat bij Iens.nl: ‘Een ongekend gezellige zaak met een unieke sfeer.’ ‘Geen restaurant in Nederland waar de vis verser is dan hier!’ Je zit midden in de Scheveningse havendrukte en eet ‘ruim bemeten’ porties goed klaargemaakte vis. Van bediening is niet echt sprake, omdat je met een nummertje bij de balie moet wachten tot je bestelling klaar is. ‘Bij Simonis gaat het echt alleen om de vis.’ Voegt u uw eigen mening hier aan toe?

 

Simonis in Scheveningen

Bezoek het Vredespaleis

Vredespaleis Den Haag, een verborgen juweel
Vredespaleis Den Haag, een verborgen juweel

Bent u nieuwsgierig hoe het Vredespaleis er van binnen uit ziet? En zou u graag de grote trap, de Kleine Rechtzaal, de Japanse Zaal, de binnentuin of de Grote Rechtzaal willen bewonderen? Dat is mogelijk, u kunt namelijk deelnemen aan een rondleiding. De rondleiding is de enige manier voor het publiek om het Vredespaleis van binnenuit te zien en duurt ongeveer 50 minuten.

 

Vredespaleis

page loading